ВАЦЛАВПІЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ П`ятниця, 29.03.2024, 01:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2017 » Січень » 20 » Батьківський катехізис. Як стати кращим другом своїй дитині
09:55
Батьківський катехізис. Як стати кращим другом своїй дитині

Батьківський катехізис. Як стати кращим другом своїй дитині

Дружба, важлива не тільки між добрими знайомими або родичами. Батьки так само повинні прагнути стати своїм дітям друзями. Адже в дитячо-батьківських відносинах важливі не тільки почуття поваги і любові. Дитина повинна розуміти вас, а ви його. Напевно, не один з батьків не побажає, щоб син або дочка соромилися, а тим більше боялися підійти до них з проханням. Вони повинні бути впевнені, що в будь-який час отримають від батьків підтримку і розуміння.

Навіть не дивлячись на те, що багато батьків працюють, необхідно приділяти своєму чаду певну кількість часу. Дуже втомилися, приділіть дитині 15 хвилин, для відвертої розмови, поцікавтеся успіхами в школі. Обов'язково дайте дитині зрозуміти, що йому при необхідності завжди можна звернутися за допомогою до матері або батька.

Чоловік, який хоче, щоб його син виріс сильним і мужнім, обов'язково повинен приділяти час своїй дитині. Подаючи приклад, батько стає еталоном і зразком для наслідування. Не важливо, чого ви навчаєте хлопчика - грі в м'яч або домашньої будівництві, він поруч і для нього це дуже важливо. Давайте можливість дитині відчути інтерес до ваших спільних занять, частіше хваліть і ведіть себе природно. Саме здатність до наслідування, допомагає хлопчикові при наявності відповідного прикладу, вирости справжнім чоловіком.

Ні в жодному разі, батькам у спілкуванні з дітьми не можна проявляти роздратування або нетерплячість. Набагато ефективніше і результативніше буде протікати весь виховний процес, виявляй ви симпатію і схвалення. Дайте можливість дитині відчути себе самостійним у спільній діяльності. Нехай проявить ініціативу, а ви його підтримаєте.

Дурні упередження, що заважають більшості батьків мати доброзичливі і глибоко поважні відносини з дочками. Звичайно, виховання дівчинки лягає на плечі матері, але від цього роль батька не менш значуща. Дівчата, як і хлопці, які мріють отримати схвалення від батька. Дочка може з задоволенням сходити на риболовлю чи пограти у футбол. Діти ростуть впевненими в своїх силах і можливостях, якщо відчувають щирий інтерес до них з боку батька або матері.

Проведене із задоволенням час всією сім'єю: походи в музеї і кіно, прогулянки та пікніки, готує дітей до дорослого життя, куди переноситься досвід спілкування з дитинства. Емоційна підтримка дорослих важлива для прийняття майбутніх чоловіка чи дружини. Адже відносини усередині родини - це в першу чергу зразок, навіть в якійсь мірі модель майбутньої сім'ї вашої дитини. Прийняття потреби, сина або дочки в дружбі, допомагає батькам бути в курсі дитячих справ.

Тактовно постаратися дізнатися, як справи з англійською у дочки чи не нав'язливо поділитися з сином цікавими подіями зі свого дитинства, це теж важливо. Подібні методи викликають дитини на відвертість, але не налякало його своєю категоричністю. Ваша дитина, теж особистість. Нехай не зовсім відбулася в житті, але зі своїми потребами і зі своїм певним ставленням до подій.

Важливий аспект у встановленні дружби - вміння батьків не нав'язувати свою точку зору. Прав ваша дитина чи ні, він повинен переконатися в зворотному самостійно, а не, тому що так сказав батько або мати. Авторитет батьків, дуже важливий для підростаючого покоління, але ще важливіше в їх особі, в першу чергу, бачити хороших друзів.

Підготував психолог гімназії 

Зелінська Т.О.     

  

 

 

Переглядів: 436 | Додав: byblys30 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Годинник

Погода

Новини

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz