ВАЦЛАВПІЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Четвер, 25.04.2024, 13:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 29 » Довкілля
08:22
Довкілля

Берегти природу —

одне із важливих завдань людства!!!

 

Повітря, сонце, небо, земля — це багатство кожної людини. І дуже важливо все це зберегти. Раніше люди схилялися перед природою, вшановували її. Зараз людина хоче від неї взяти якнайбільше, забуваючи, що вона - гість на землі. То ж берегти природу — це одне із важливих завдань людства.

І як сумно і прикро на душі, що на Україні не вберегли матінки-природи. Сьогодні трагічні дзвони лунають над нашою землею. Це дзвони пам'яті. Вони нагадують про страшну трагедію, яка відбулася в Чорнобилі. Саме там у квітні 1986 року вибухнув атомний реактор, і "мирний" атом приніс таке лихо, якого людство ще не знало. І найстрашніше те, що наслідки Чорнобильської трагедії ми будемо відчувати довгі роки, і нащадки наші не раз пом'януть її словами гіркими й гнівними.

Тяжкими роздумами про цю трагедію та її наслідки пройнята поема Івана Драча "Чорнобильська мадонна". Вже сама назва твору висвітлює його суть. Мадонна — це жінка, прекрасна своїм материнством, це життя і продовження роду, це безсмертя людства. Митці всіх часів зображували Мадонну, у кожного вона своя, неповторна, її образ проходить крізь століття. Любов та ніжність творили Мадонн. Нова Мадонна народилась із спалахів збожеволілого атома, із страшної біди. І ім'я її -  Чорнобильська мадонна.

На її очах змінився світ: ліс став "сонця рудіший", пишна рослинність стала насиченою радіонуклідами. Тепер отруєні і земля, і вода, і повітря. Але найстрашніше те, що смерть торкнулася своїм крилом і дорослих, і дітей. І вагітна жінка вже ніколи не буде знати спокою за ще ненароджене дитя. Гинуть дорослі сини, борючись зі страшним вогнем, гинуть матері, які неспроможні допомогти синам. Вогняний хрест тепер переслідує і синів, і матерів. Ніхто не врятується, бо смертельний вогонь "женеться хрестом навздогін".

Іван Драч намагається знайти витоки біди, чому вона сталась, і доходить страшного висновку: цю трагедію породили нелюди. Немає значення, хто вони: чи політики, чи вчені... Але вони будуть прокляті народом за недбалість, за байдужість.

Бог їм суддя.

І сьогодні обов'язок кожного з нас — зробити все, щоб ніколи більше не зазнала лиха Земля.

Люди! Бережіть землю! Бережіть заради дітей, онуків, заради життя!

 

Фоторепортаж.

Місячник ціннісного ставлення до природи

 

Вже традиційно у квітні місяці в гімназії проходив Місячник ціннісного ставлення до природи. В рамках Місячника проведено ряд змістовних заходів: операція “Чистодвір”, екологічний журнал “Первоцвіти просять захисту”, свято зустрічі птахів, виступ екологічної агітбригади “Шанс”, День довкілля, акції “Посади дерево”, “Чистий берег”, “Алея випускника”, “Чисте узбіччя”, виховна година “Чорнобиль не має минулого часу”.

                               

Переглядів: 519 | Додав: byblys30 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Годинник

Погода

Новини

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz