ВАЦЛАВПІЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ П`ятниця, 19.04.2024, 21:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2013 » Травень » 7 » Є надія
16:31
Є надія
Є надія
   На жаль, з кожним роком діти все більш втрачають зацікавленість до навчання. Чому одні учні охоче ідуть до школи, а інші відмовляються вчитися й прогулюють уроки? Чому хтось успішно вписується в шкільний соціум, а у когось у школі проблеми? Серед проблем, які постають перед сучасною освітою, є одна, яка кожного дня набуває все більшої актуальності. Це проблема низького рівня знань учнів. Скарги учителів на небажання вчитися та недисциплінованість учнів не припиняються. Стосунки між педагогами та школярами часто переростають у конфліктні. У чому ж розв’язка даної проблеми?...
  І я її знайшов. Нерідко буває, що інтерес до навчального предмету, пробуджений вчителем, переростає в глибокий інтерес до певної галузі науки чи мистецтва і визначає вибір життєвого шляху. Й тому, лише зацікавлений своїм предметом вчитель, з творчим підходом до його викладання, широкою обізнаністю та ерудицією може впливати на учнів й досягати певних результатів. Саме про таких вчителів і піде сьогодні мова.
   Вацлавпільська гімназія - єдиний навчальний заклад нового типу в Червоноармійському районі та лауреат Всеукраїнського конкурсу «Сто кращих шкіл України – 2006», й тому до такого навчального закладу поставлені  відповідні вимоги, а сама головна – це підбір педагогічних кадрів.
    Підсумовуючи результати учнівських досягнень в творчих та інтелектуальних конкурсах, предметних олімпіадах обласного і Всеукраїнського рівня в 2012-2013 навчальному році я побачив, що в нас все-таки є надія на майбутнє. І цією надією ми повинні завдячувати справжнім майстрам педагогічної справи, а саме:
- вчителю історії Мурзакову Сергію Анатолійовичу, який виховав переможницю обласної олімпіади з історії Кобзаренко Марію, двоє його учнів отримали посвідчення кандидатів в дійсні члени Малої Академії Наук - Геля Світлана та Давидюк Андрій, а  учениця Сергія Анатолійовича Нестерчук Тетяна отримала І місце  на обласному етапі, звання дійсного члена МАН України та  захищала честь області на Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН в м. Києві;                                                                                                                                                                                                    - Кавун Наталії Ясонівні, вчителю математики, координатору Всеукраїнського математичного конкурсу «Кенгуру»,  учні якої неодноразово ставали переможцями обласних та Всеукраїнських конкурсів «Мирний космос» та «Космічні фантазії», а в цьому році учень 6 класу Гаврилюк Дмитро ввійшов в десятку кращих на Всеукраїнській математичній олімпіаді «Олімпус»;
 - Фесенку Леоніду Віталійовичу, вчителю образотворчого мистецтва, заслуженому вчителю України, керівнику образотворчої студії «Веселкові барви», його вихованці: Андрієвська Вікторія, Мельник Олександр, Сірий Роман, Грибан Анатолій, Димнич Артур, Грибан Вікторія, Грибан Андрій, Синжерецька Альона неодноразово ставали переможцями обласних та Всеукраїнських творчих конкурсів: «Палітра українського слова», «Безпека та мир в Україні», «Веселковий дивосвіт», «Космічні фантазії», «Охорона праці очима дітей», «Моє Полісся", конкурс дитячої творчості присвячений Шевченківським дням.
Протягом навчального року всі вчителі гімназії брали участь у проведенні предметних тижнів, в декаді відкритих уроків з використанням диференційованого підходу. П’ять вчителів гімназії готували учнів до конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН: Мурзаков С.А.,
Кавун Н.Я., Грибан Л.С., Фесенко Л.В., Кузьменко В.А.
Кавун Наталія Ясонівна взяла участь у Всеукраїнському конкурсі «Творчий вчитель – обдарований учень», досвід виховної роботи заступника директора Сидорчук Л.Г. визнали найкращим в районі і матеріали були направлені на обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Кращий класний керівник». Високу оцінку отримали матеріли подані на четверту Міжнародну педагогічну виставку-презентацію «Інноватика в сучасній освіті» вчителем Фесенком Л.В. Найкращими в області є  навчально-дослідні ділянки вчителя біології  Грибан Л.С., яка за плідну роботу нагороджена дипломом І ступеня Управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації.
Вчителі гімназії є координаторами різноманітних Всеукраїнських учнівських конкурсів: Сидорчук С.О. – конкурс «Гринвіч», на якому учні отримали непогані результати, Найдюк О.М. – конкурс «Орлятко», до речі, учениця Олександри Миколаївни ввійшла в десятку найкращих знавців німецької мови в області, Кузьменко В.А. – конкурс «Кришталева сова», Сидорчук Л.Г. – конкурси «Олімпус» та «Лелека», Іванчик Т.А. – конкурс «Патріот».
 Педагоги нашого колективу  також беруть участь у проведенні педагогічних експериментів з проблем «Розвиток критичного мислення у процесі навчання» - це  Мурзаков С.А., Грибан М.П., Кузьменко В.А., Кавун Н.Я., Удюк С.М., Іванчик Т.А., науковим керівником даного проекту являється Журба Ольга Володимирівна, доцент кафедри методики викладання навчальних предметів Житомирського ОІППО, кандидат педагогічних наук та «Впровадження освіти для сталого розвитку», учасниками якого є Грибан Л.С. та Сидорчук Л.Г., а науковим керівником – Смагіна Таїса Миколаївна, кандидат педагогічних наук.
Ось саме завдяки такому відношенню до роботи, постійному самовдосконаленню, доброзичливості, щирості та справедливості можна виховувати позитивні мотиви до навчання як до відповідальної, цікавої і радісної праці. Завжди мати надію і давати її іншим – ось справжнє покликання вчителя.
                                    Заступник директора з науково-методичної роботи
Вацлавпільської гімназії Кузьменко В.А. 
Переглядів: 702 | Додав: byblys30 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Годинник

Погода

Новини

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz