ВАЦЛАВПІЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Четвер, 28.03.2024, 16:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 16 » ВОСЕНИ ВЧИМОСЯ, УЗИМКУ—ГУЛЯЄМО
15:43
ВОСЕНИ ВЧИМОСЯ, УЗИМКУ—ГУЛЯЄМО

ВОСЕНИ ВЧИМОСЯ, УЗИМКУ—ГУЛЯЄМО

Медики протестують проти  скасування осінніх канікул у школах

У багатьох областях їх уже скасували. Мовляв, для того, щоб зимові зробити довшими-задля економії тепла.

Але проти такого кроку влади протестують не лише батьки, а й санітарні лікарі. Бо існують визначені норми праці та відпочинку. Школярі (особливо в молодших класах) повинні мати восени перерву від навчань. А її не буде.

- Не треба в цьому питанні вигадувати велосипед, - переконана заступник головного санітарного лікаря Галина Шарапа.- Адже в нашій країні існує детально розроблений документ щодо медичного погляду на шкільний процес. Він має довгу назву - “Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу”.

І в пункті 9 чітко вказано: “Протягом навчального року для учнів проводяться канікули: осінні, зимові, весняні загальним обсягом не менш як 30 днів”. Тобто восени канікули мають обов'язково бути -  так само, як і взимку й навесні . І це не чиясь примха чи побажання, а потреба, що випливає з особливостей розвитку дитини і навчальних навантажень, які вона має в школі. Власне, такий режим канікул і снує вже не один десяток літ і для багатьох поколінь є абсолютно звичним та логічно виправданим.

Чиновники від освіти виправдовуються, що, натомість, збільшаться зимові канікули. Але поки до них дійде час, діти, виходить вчитимуться майже чотири місяці безперервно?

З погляду медико-санітарних норм це зовсім не нормально. Бо нині в школах надзвичайно велике навантаження, програма ускладнилася, задаються багато домашніх завдань. Діти навчаються не лише на уроках - вони мусять ще по кілька годин просиджувати вдома над підручниками. Не забуваймо , що чимало учнів відвідують  ще й різноманітні секції та гуртки. Тож вони постійно зайняті і не мають часу на повноцінній відпочинок. А це в свою чергу породжує стреси і нервовість, що впливає на психічне здоров'я школяра. Запитайте будь-яку маму чи батька: що на перше місце вони ставлять у розвитку своєї дитини - знання чи здоров'я? Відповідь очевидна - здоров'я. І тому думка батьків має бути вислухана. Але,  з іншого боку, усі ми маємо розуміти, які непрості часи переживає держава. Усе ж дитині краще сидіти два зимові місяці в теплі удома, ніж у холодній школі.

- У незвично довгих зимових канікул більше мінусів, ніж плюсів, - вважає сімейний психолог Віра Адаменко. Батьки учнів, не маючи змоги піти у відпустку , як улітку, матимуть клопіт: як проконтролювати дітей упродовж двох місяців вакацій. Під час них учні так розслабляться, що потім ще упродовж місяця входитимуть у робочий ритм.

Переглядів: 417 | Додав: byblys30 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Годинник

Погода

Новини

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz