ВАЦЛАВПІЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Четвер, 25.04.2024, 01:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2018 » Серпень » 6 » Всеукраїнська конференція програми»Демократична школа»
12:22
Всеукраїнська конференція програми»Демократична школа»

Всеукраїнська конференція програми»Демократична школа»

26 і 27 червня в Києві відбулася заключна конференція за результатами другого циклу Програми «Демократична школа».

 Шкільні команди з усієї України, а їх було 40, ділилися досвідом запровадження демократичних змін у своїх закладах освіти, запланувати подальші кроки змін і співпраці за допомогою інструменту розвитку, який надала «Демократична школа». Після вітальної промови відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Європейським Центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки України.

У цій конференції брала участь і команда Вацлавпільської гімназії: Сергій Мурзаков, Володимир Кузьменко та Ірина Іщенко.

В заключній конференції окрім учасників і організаторів Програми взяла участь велика кількість почесних гостей, серед яких– заступники Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець та  Павло Хобзей, посол Королівства Норвегія в Україні Уле Т. Горпестад, координатор проектів посольства Королівства Норвегія в Україні, виконавчий директор Європейського центру імені Вергеланда Ана Перона-Ф’єльдстад, заступник виконавчого директора Європейського центру імені Вергеланда Ларс Гудмундсон, серед них були і керівник Програми «Демократична школа» Марина Дишльовська, головний експерт Програми «Демократична школа» Мажена Рафальска, національні координатори Програми «Демократична школа» Христина Чушак і Андрій Донець.

Особливою родзинкою конференції став ярмарок успішних практик «Як змінити школу?», під час нього кожен навчальний заклад у творчій формі зміг представити зміни, які відбулись в ньому за півтора роки роботи у Програмі

Під час роботи у малих групах були обговорені важливі питання, які постають у роботі навчального закладу: навчання демократії у шкільній програмі та виховній роботі, результативність шкільного самоврядування, демократичний процес прийняття рішень у школі, партнерство з громадою і батьками.

Вацлавпільська гімназія  отримала сертифікат учасниці другого циклу і стала випускницею Програми «Демократична школа», але найголовніші здобутки – це ті демократичні зміни, які відбулися у закладі, і команда освітян-однодумців, створена зі шкіл-учасниць. . Щиро дякуємо нашим тренерам, Світлані та Валентині, за те, що працювали з нами, ми пам’ятатимемо все чому навчились і продовжуватимемо розвиватися у демократичному руслі.

 

Іщенко Ірина - вчитель англійської мови

Вацлавпільської гімназії

Переглядів: 345 | Додав: byblys30 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Годинник

Погода

Новини

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz