ВАЦЛАВПІЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Субота, 20.04.2024, 09:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2019 » Лютий » 16 » Життя в мистецтві Дзюбенка Володимира Степановича
00:04
Життя в мистецтві Дзюбенка Володимира Степановича

В грудні 2018 році в видавництві «Твори» (м. Вінниця) побачила світ книга «До витоків» Життя в мистецтві Дзюбенка Володимира Степановича.

Автором – упорядником даного видання є вчитель образотворчого мистецтва Вацлавпільської гімназії, Заслужений вчитель України, почесний громадянин Пулинського району, голова громадської організації «Творчо – мистецький гурт художників – земляків «Пулинське земляцтво».

Дана книга вийшла на замовлення Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації у рамках програми інформаційної діяльності Житомирської обласної державної адміністрації та розвитку інформаційної сфери області.

У книзі використані світлини, матеріали надані родиною В.С.Дзюбенка, митцями В.Ф.Грибаном, В.І.Скрицьким, друзями, мистецтвознавцями, земляками, членами громадської організації «Творчо мистецький гурт художників – земляків «Пулинське земляцтво». Адже матеріали до видання книги готувались більше 10 років.

Сприяли та приймали безпосередню участь у підготовці матеріалів до видання журналіст Світлана Федорівна Єременко, Житомирське комунальне книжково-газетне видавництво «Полісся» Житомирської обласної ради (керівник Безверха Тетяна Миколаївна).

Книга «До витоків» розповідає про життєвий та творчий шлях відомого в Україні митця, першого лауреата премії імені Івана Огієнка в номінації «образотворче мистецтво», члена Національної спілки художників України Дзюбенка Володимира Степановича, Почесного громадянина Пулинського району.

своє життя та творчу діяльність митець присвятив утвердженню, розвитку та пропаганді українського образотворчого мистецтва. Його творчий доробок пронизаний національним духом та любов’ю до рідного краю, України, християнських цінностей. В книзі послідовно досліджується життєвий, творчий шлях, громадська діяльність Володимира Степановича. Він залишив на теренах Полісся Слобожанщини та незгладимий шлях своїми творчими досягненнями та громадською діяльністю.

Видання проілюстровано світлинами, графічними, живописними творами та гобеленами, створеними автором.

В творчому доробку майстер створює образ матері, природи рідного краю, простих жителів села.

Окрім того, в книзі вміщено відгуки про митця, його роздуми та матеріали з засобів масової інформації, документи.

Дана книга буде цікавою для широкого кола читачів, мистецтвознавців, вчителів, учнів та всіх тих, хто цікавиться сучасним українським образотворчим мистецтвом.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 284 | Додав: byblys30 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Годинник

Погода

Новини

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz