ВАЦЛАВПІЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Субота, 27.04.2024, 06:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 11 » Жити, щоб творити
17:01
Жити, щоб творити

Жити, щоб творити

 

Великий життєвий досвід має Леонід Віталійович Фесенко, котрий живе, працює і творить на теренах пулинської землі.

Леонід Віталійович народився в мальовничих Івановичах Червоноармійського району. Закінчивши Желєзногорське художнє училище, відслуживши в армії, він повернувся працювати до рідної Червоноармійщини. Згодом закінчив Одеський державний педінститут ім.. К.Ушинського. Найважливіші зміни в його житті сталися за роки роботи в Очеретянській ЗОШ І-ІІ ступенів. За підтримки В.Д.Давидюка, котрий очолював тоді навчальний заклад, найяскравіше розкрився талант Леоніда Віталійовича як педагога. Ці роки принесли хороші результати: участь у Всеукраїнському конкурсі «Вчитель року», перемога в номінації «Вчитель образотворчого мистецтва», присвоєння звання «Заслужений вчитель України».

Навіть працюючи заступником голови Червоноармійської РДА, Леонід Віталійович не забував про своє покликання: індивідуально працював з дітьми, займався науковою діяльністю, з лекціями виступав перед вчителями, викладачами та студентами вищих навчальних закладів Житомира, Ніжина, Глухова, Полтави. Також брав активну участь у гуртових виставках художників-земляків і проводив персональні виставки. Де б він не працював , скрізь до роботи підходить з відповідальністю, проявляє професійні якості організатора.

Він також має публікації: книгу «Спробуйте, навчіть» для дітей з вадами мови; друкувався в районній газеті «Вісті».

 Кожна нова перемога художника та його учнів додає сил і впевненості, щоб іти далі, вдосконалювати свою техніку і свою душу.

Нині творча майстерня педагога та митця знаходиться в стінах нашої гімназії. Учні з радістю відвідують уроки та гуртки вчителя. Він формує цілісне ставлення про красу навколишнього світу засобами образотворчого мистецтва не тільки в навчальному процесі, але й в позакласній діяльності. В с. Очеретянка створено Музей історії школи та краєзнавчий виставочний зал «Мистецтво і життя», в якому експонується виставка творчого доробку Л.В.Фесенка. Леонід Віталійович зумів відкрити багато нових талантів. Нещодавно його учень Сірий Роман став лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України».

День народження Леоніда Віталійовича співпадає з датою проголошення Незалежності України. Він справжній громадянин своєї держав, котрий працею і творчістю примножує її здобутки. Його шанують та поважають не тільки в стінах гімназії, а й художники-земляки творчого мистецького гурту «Пулинське земляцтво». Попереду в Леоніда Віталійовича ще багато штрихів олівцем і мазків пензлем, але він уже увійшов в історію нашого району, Житомирської області, всієї України. Вперше житель Червоноармійщини удостоєний почесного звання «Учитель року» на Всеукраїнському конкурсі, який проходив у Севастополі.

Бібліографічний покажчик виданих праць Л.В.Фесенка складає понад 15 назв.


Переглядів: 1036 | Додав: byblys30 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Годинник

Погода

Новини

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz