ВАЦЛАВПІЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ П`ятниця, 29.03.2024, 02:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2019 » Лютий » 16

Сьогодні, коли такі поняття, як доброта, людяність, взаємопідтримка часто відходять на другий план, приємно, що є ще люди, про яких можна сказати « Хороша людина».

Саме про хорошу людину Петра Івановича Савчука - директора фермерського господарства «Яснополянське -2013» і піде мова. Його ми по праву називаємо другом гімназії, адже ця дружба перевірена роками. Він завжди приходить на допомогу і будівельними матеріалами, і технікою, і коштами.

Вже протягом багатьох років

свято Першого дзвінка для першокласників є хвилюючим , незабутнім, а ще «подарунковим». Адже щороку першокласники отримують від фермерського господарства подарунки: шкільне приладдя, дитячі енциклопедії, настільні ігри, а на клас -спортивний інвентар.

А от 19 грудня Петро Іванович перетворюється на Святого Миколая. Вже впродовж 10 років учні початкової школи в день Святого Миколая повертаються додому із солодощами та ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 263 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

Спалах кору в Україні: що треба знати про хворобу і як захистити себе

В Україні триває спалах кору – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація. Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низьке охоплення щепленнями.

ЯК ПЕРЕДАЄТЬСЯ ВІРУС КОРУ

Morbillivirus — вірус кору — надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

Кір — одне з найбільш заразних захворювань, відомих у світі

Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг

Інкубаційний період кору (тобто період, коли сим ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 250 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

Зимові канікули завжди асоціюються в дітей не лише з відпочинком, а й з новорічними святами, веселощами, подарунками. У цей період багато школярів їздять на екскурсії, подорожують з батьками чи відправляються до бабусі з дідусем. Це все дуже подобається дітлахам. Але батькам, що піклуються про своїх дітей, не слід забувати про дотримання режимних моментів під час канікул. Режим має бути у всьому: в харчуванні, нічному сні, часу для відпочинку та додаткових занять в секціях та гуртках тощо.

Відсутність режиму може призвести до перевтоми дитини, і, як наслідок, дитина вийде після канікул виснаженою та байдужою до навчання. Не варто чекати ознак перевтоми, а треба правильно спланувати навчання й дозвілля ш ... Читати далі »

Переглядів: 230 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

Десять універсальних рецептів

для успішного виконання тестових завдань

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні стало незмінним і беззаперечним атрибутом вступної кампанії до вищих навчальних закладів. Для того, щоб абітурієнт впевнено почував себе під час проходження тестування, йому потрібна спеціальна психологічна підготовка. Ми пропонуємо вам декілька універсальних рецептів, за допомогою яких можна ефективніше використовувати час, відведений на розв’язування тестових завдань. Вони дозволять вам краще мобілізувати себе та успішно скласти тестування.

• Зосередьтеся!

Після організаційної частини тестування, коли Ви прояснили всі незрозумілі для себе моменти, постарайтеся зосередитись і забути про тих, хто Вас оточує.

Для Вас повинні існувати тільки текст завдань і годинник, що регламентує час виконання тесту.

Поспішайте не поспішаючи! Жорсткі рамки часу не повинні впливати на якість Ваших відповідей.

Перед тим, як вп ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 254 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року. Сьогодні, після двох десятків років

Незалежності, проблема соборності України є, на жаль, не менш актуальною. І це, напевне, перше, що я не можу пробачити сучасним українським політикам. Культурні та ментальні відмінності між українцями Сходу й Заходу існували завжди, вони отримали назву "синдром Збруча", однак завжди наші співвітчизники прагли єдності. Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одн ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 262 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

Свято, традиції, рід - ці слова в наш буремний час, інколи, на жаль, втрачають своє значення.

Свято в українській народній традиції завжди займало провідну роль. Усі свята українського календарного року пов'язані з господарським життям та побутом українців. Кожне з них має свої особливості, традиції та обряди.

18 січня відбувся виховний захід “ Зимові свята в Україні”,

присвячений неповторним і самобутнім традиціям українського народу. Учні познайомились із циклом зимових свят, особливу увагу звернули на різдвяні свята та свято Водохреща.

В ході заходу пройшов конкурс колядок та щедрівок. Особливо всім сподобалась колядка у виконанні Войцехівського Андрія ( учня класу) та учнів 9 класу. А завершилось дійство загальною колядкою “ Добрий вечір, пане господарю”.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 235 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

Новорічний ранок для учнів 1-5 класів пройшов дещо незвично, адже його провели аніматори з Житомира з новорічною виставою « У пошуках щастя». Казкові герої Ельза Холодне Серце, Супер герой і ,звичайно, Дід Мороз та Снігурочка розважали малечу.

із нас в дитинстві не вірив в казку? А коли віриш, тоді вона обов'язково приходить. Справжню казку 19 грудня подарувала учням 1-4 класів педагог-організатор Давидюк О.Ю. Тут і Казкова Ніч, Ангели, Іграшки, Цукерки , веселі чортенята і ,звичайно, Святий Миколай. Свято супроводжувалось піснями, танцями, веселими забавами.

А для старшокласників відбувся вже традиційний вечір гумору та сміху « Ліга сміху». Байдужим на вечорі не залишився ніхто. Особливо всім сподобався виступ команди 9 класу. Так тримати!

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 233 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

За сприяння Пулинської районної ради, Пулинської РДА, Житомирського комунального книжково-газетного видавництва «Полісся» Житомирської обласної ради та його керівника Безверхої Тетяни Миколаївни, Пулинської ОТГ, вийшов у світ в 2018 році каталог художнього музею «Пулинські барви» який розташований у селищі Пулини. Макет та матеріали підготовлені до видання Фесенком Л.В. та Грибаном М.Ф. за ініціативи та безпосередній участі митців з громадської організації «Творчо мистецький гурт художників – земляків «Пулинське земляцтво».

Збір матеріалів, його узагальнення розпочалося в 2003 році, коли митці, вихідці з нашого району згуртувавшись розпочали знайомити земляків з власними творчими надбаннями. Як результат - створено музей, який постійно поповнюється новими творчими надбаннями митців. Макет каталогу постійно змінювався (його змістовне наповнення та дизайн). Постійно проводилась робота по збору та узагальненню матеріалів, вивчався ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 239 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

А яке ж свято без подарунків? А подарунки дітям в цей день подарував директор фермерського господарства « Яснополянське» Петро Іванович Савчук. Солодощі, дитячі енциклопедії, іграшки та масу позитивних емоцій отримали учні 1-4 класів. Петро Іванович передав також всім учням гімназії новорічні подарунки.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 249 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

В грудні 2018 році в видавництві «Твори» (м. Вінниця) побачила світ книга «До витоків» Життя в мистецтві Дзюбенка Володимира Степановича.

Автором – упорядником даного видання є вчитель образотворчого мистецтва Вацлавпільської гімназії, Заслужений вчитель України, почесний громадянин Пулинського району, голова громадської організації «Творчо – мистецький гурт художників – земляків «Пулинське земляцтво».

Дана книга вийшла на замовлення Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації у рамках програми інформаційної діяльності Житомирської обласної державної адміністрації та розвитку інформаційної сфери області.

У книзі використані світлини, матеріали надані родиною В.С.Дзюбенка, митцями В.Ф.Грибаном, В.І.Скрицьким, друзями, мистецтвознавцями, земляками, членами громадської організації «Творчо мистецький гурт художників – земляків «Пу ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 280 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в гімназії відбувся кейс-захід “Життя дається один раз”. В ході заходу учні ще раз повторили шляхи зараження ВІЛ-інфекцією, ознайомились із епідемічною ситуацією в Україні та Житомирській області . Неприємною новиною для учнів стала інформація проте, що ,нажаль, у Пулинському районі є люди зі статусом ВІЛ-позитивні та хворі на СНІД.

Організатори заходу ЗДВР Грибан Л.С. та педагог організатор Костриця Х.С особливу увагу учнів звернули на толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Відмітили, що вони є такими ж як ми зі своїми переживаннями, емоціями, почуттями. Знаючи про шляхи зараження інфекцією і дотримуючись правил поведінки можна уберегтись від цієї хвороби, адже відомо,що СНІД насамперед хвороба поведінки.

 Для учнів 8-11 кл. педагог-організатор Грибан Л.С. підготувала театральну постановку “Сумна життєва історія” та виробила з ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 241 | Додав: byblys30 | Дата: 16.02.2019 | Коментарі (0)

Пошук

Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Годинник

Погода

Новини

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz